No Spang!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Dionne Maijer - WaarBenJij.nu No Spang!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Dionne Maijer - WaarBenJij.nu

No Spang!!

Door: Dionne

Blijf op de hoogte en volg Dionne

12 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo

Heeeey lieve mensen,

Hoop dat alles nog steeds goed met jullie gaat!
Heel erg bedankt voor alle lieve mailtjes, belletjes, smsjes en krabbels. Doet me heel erg goed wat van jullie te horen.

Genoeg over jullie, laten we t over mij hebben! (tsjah kan niet echt anders op mijn site)

Het gaat hier nog steeds geweldig. Suriname is echt een heerlijk land. Al regent het hier soms de hele dag, je kan hier van hele kleine dingen ontzettend genieten. Om even een voorbeeld te geven: Gister had ik een baaldag op mijn stage, het liep echt niet zoals ik het wilde. Dan stap je daarna de bus in waar een heerlijke reggae cd keihard aan staat, de hele bus zit vol dus je komt naast een rastaman te zitten die meteen begint: ‘heey schatje, waar kom jij vandaan?’
Misschien komt het niet helemaal goed over, maar ik kan het sfeertje hier echt niet uitleggen. Ik kan jullie vertellen dat het 10x zo relaxt is dan de connexxion. Voor 1 srd (25 cent) word je naar de stad gebracht. Eenmaal aangekomen in de stad moet ik ongeveer een kwartiertje naar huis lopen en je staat er hier echt van te kijken wat er in een kwartier allemaal tegen je gezegd kan worden! 10x pssstttt, 8x toeteren, 4x hey schatje, 20x taxi?, 1x Wij gaan echt wel samen wonen! Het is dus echt niet te geloven hier. Af en toe kan je er gek van worden, maar het leuke is dat het hier hele andere betekenissen heeft. Het schijnt een belediging te zijn als je niet naar een mooi meisje toetert. Het is dus helaas niet altijd even persoonlijk maar toch goed voor je zelfvertrouwen.

Dan even de dingen die we gedaan hebben. Vorige week hebben we een tripje gemaakt naar Santigron. Dit is een marrondorp. Dat wil zeggen dat de weggelopen slaven zich daar vroeger gevestigd hebben.
We moesten eerst met de bus naar de Surinamerivier. Eenmaal aangekomen moesten we een uur met een boot door de rivier. Dit alles niet geheel ongevaarlijk want daar schijnen nogal wat krokodillen in te zitten en ons bootje was niet de vage kennissensloep die mijn papa heeft. (check de foto’s)
We waren met tien Nederlandse mensen en we vielen in de prijzen want er waren vijf gruwelijk mooie mannen mee. (check wederom de foto’s, HEBBEN WIJ WEER!)
Eenmaal aangekomen in het dorp hebben we onze ogen uitgekeken. Ontzettend indrukwekkend om te zien hoe die mensen leven daar. Je mocht geen foto’s maken, omdat de mensen denken dat je dan verbinding kan maken met de duivel.. helaas, want dat hadden jullie ook wel willen zien.

Verder zijn we nog naar een reggae concert geweest. Dat was echt geweldig. Bleek een hele bekende kerel te zijn waar een paar honderd man op af kwam. Gelukkig even wat minder stagiaires die avond want daar word je wel een btje moe van.
Die man heeft echt een geniaal concert weg gegeven. Volgende keer zijn wij daar dus weer bij.

Verder hebben we ons zaterdag heel prima vermaakt op white beach. Hangmatje mee en hoppa, de hele dag relaxen. Heerlijk gegeten en daarna tot de vroege uurtjes het uitgaansleven van paramaribo onveilig maken. (dames, voor een rode wodka – red bull betaal je hier 2 euro)
Soms is het lastig dat mijn mama hier niet is die af en toe zegt, Dion is het niet slim om een avondje thuis te blijven of vroeg naar huis te gaan. Maar daar sta je vaak pas de volgende dag bij stil.. Geen zorgen mam, die meiden hier houden me goed in de gaten.

Op stage gaat top. Kinderen zijn alleen ontzettend zwak. Bovenbouw klassen die de tafel van 1 niet snappen of hun naam niet kunnen spellen. Tis af en toe echt wel even schrikken. Danielle en ik hebben ons eigen lokaal waar we zwakke rekenaars helpen. Geweldig om te doen omdat er normaal geen aandacht word besteed aan de zwakke kinderen. Niet heel gek want als je bijna vijftig kinderen in je klas hebt is het lastig met alle verschillen rekening te houden. Wat wij doen is voor de meeste kinderen echt een uitkomst.

De karaoke avondjes zijn echt genieten. Heerlijk even mee blerren op \Marco Borsato of Linda, Roos en Jessica.

Volgens mij vergeet ik weer van alles te vertellen maar dat doe ik de volgende keer! Ik beloof dat ik dr wat vaker wat op zou zetten. Maar ey, wat zouden jullie doen? Bij ’t vat een rosetje drinken of ik een internet hokje zitten waar je met je ellebogen op het toetsenbord van de buurman hangt? Owww dat dacht ik al.

Heeel erg veel liefs

Dionne

• 12 Maart 2008 - 06:33

Paul Sanders:

Heay lieverdje, leuk berichtje & foto's(!) ;)

Liefs Paul

• 12 Maart 2008 - 07:36

Ilona:

Hee meisje,schatje, mag ik je tante blijven....zo ongeveer of is dit veel te hollands???
    Dion volgens mij vermaak je je prima, je mams mist je wel hoor maar die vindt het ook helemaal te gek voor je. dikke kus van je moeder d'r zus!?!?!

• 12 Maart 2008 - 07:42

Nicolette:

Ha lieverd, lekker dat je zo geniet en leuk om die foto's te zien, echt geweldig!
    Nog een paar weekjes dan ga ik je zien en zal ik je even in de gaten houden!
    Nee hoor, groot gelijk, neem het ervan.
    hele dikke kus en ik bel je snel weer!!
    Mis je

• 12 Maart 2008 - 09:14

Emily:

Dionne! Wat goed om wat van je te horen! Ziet er super uit allemaal! Hier gaat alles goed, druk met bewegingsonderwijs!
    Ik hoop snel weer wat van je te horen,
    Veel liefs emily

• 12 Maart 2008 - 10:05

Nicolette:

Keek nog even naar de gruwelijk mooie mannen in de boot, boffert ha!
    Dat tripje wil ik ook wel maken.

• 12 Maart 2008 - 13:22

Zus:

Heeeej gekkerd!
    Wat een lekkere kerels!! Wooowwww vraag even wat mailadressen, my god! Goed om te lezen:D
    LY(L) kusss(K)

• 12 Maart 2008 - 14:47

Anis:

Hoi is alles leuk daar in Paramaribo groetjes van Anis

• 14 Maart 2008 - 08:04

Angelique:

Hé Dionne,

Ik heb je gevonden hoor!
    Zo te lezen heb je het geweldig naar je zin, geniet er maar van hoor!
    Mooie foto's, en heerlijk dat jij al lekker in je zomerkleding loopt, kunnen wij nog niet zeggen, hi!
    Nou veel plezier, en ik hou je in de gaten!

groetjes Angelique

• 14 Maart 2008 - 21:41

Harold En De Rest:

Het is dat ik niet op mannen val, maar voor zo'n boottochtje zou je toch bijna gaan twijfelen...
    Ziet er leuk uit allemaal.
    Blijf genieten.
    Hoi wij

• 15 Maart 2008 - 15:59

Miranda Rn Fred:

Hoi lieverd,

Wat een heerlijk en leuk verhaal, je schrijft zoals je het zou vertellen en daarom kunnen we ons ook goed inleven. Wat een geweldig leuke foto's heb je geplaatst meis, het is echt een mooi land en wat zijn de foto's vd schoolkinderen leuk. Vooral nr 85 en 88, wat een poepies zeg. Die mannen in die boot waren inderdaad onweerstaanbaar.....kon je je hormonen in bedwang houden, mijn hemel zef wat een losers....denk dat hun meer genoten hebben van jullie, die mooie jonge meiden op een enkele vierkante meter.
    Fijn dat jullie het goed hebben en dat jullie elkaar hebben. Lieve schat, geniet, leer en ervaar maar take care. Moedertje 2 heeft ook wat, maar we hebben het beste met je voor schoonheid. Dikke kussen en knuffels van ons allebei en we kijken uit naar je volgende verslag. Erg leuk om te lezen mop.

xxxxxxx Fred en Miranda

• 18 Maart 2008 - 15:17

Angelique:

Hé Dionne,

Nou je moeder is weer geweest, wel even wennen hoor dat je er niet bij was, alles verder goed met je haar, haha!!
    Nog even en dan komen je ouders naar je toe he, gezellig hoor!
    Veel plezier daar verder!

groetjes Anhelique

• 19 Maart 2008 - 17:26

Sjaantje:

Heeeee toppertje!!!

Hoe is het daar? Wil je al naar huis ;)? hihi!
    Vast niet! Hoe is het met de scharrels? Kom maar op met de verhalen ik kan niet wachten!:D
    Enjoy schat, geef je Aman een dikke kus?

Allerdikste kus van Sjaantje

• 27 Maart 2008 - 09:50

Hele fijne vakantie!!
    Lekker genieten en over twee weken lopen wij daar ook rond!
    Zag het berichtje van angelique, ben je al naar de kapper geweest daar?
    Bel je snel weer.
    Dikke kussen